U Srebreniku održan sastanak poslodavaca sa područja Gradačca i Srebrenika

Juče u popodnevnim satima u Srebreniku sastali su se poslodavci sa područja općina Gradačac i Srebrenik. Tema razgovora je bila pretpostavljena trasa autoputa Tuzla – Orašje. Nepodijeljeno je mišljenje poslodavaca ove dvije općine da pretpostavljena trasa budućeg autoputa ne odražava zadovoljenje  interesa poslodavaca i građana ove dvije općine, ali i poslodavaca i građana sa područja Tuzlanskog kantona.

Tim prije što sa područja ove dvije lokalne zajednice dolaze najveći izvoznici u Bosni i Hercegovini pa bi svaka vrsta komunikacijske  izolacije  predstavlajala potencijalnu prijetnju gubitku izvoznih tržišta, što bi u konačnici dugoročno ostavilo nesagledive posljedice na razvoj privrednih potencijala u ovim općinama i gubitak radnih mjesta.

Jednoglasno je zaključeno da najkasnije tokom slijedeće sedmice treba održati HITAN sastanak sa Premijerom FBiH, Premijerom TK, Gradonačelnicima opčina Gradačac i Srebrenik te delegacijom poslodavaca koju će sačinjavati predstavnici udruženja poslodavaca Gradačac i Srebrenik i predstavnik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona u vezi sa navedenim. 

Source: STUDIO D TK