Filip UBIO trojicu muškaraca zbog DROGE, a povezivali su ga sa nestalim Matejem: Evo šta je ISTINA

Nestanak Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu, za kojim se već osmi dana bezuspješno traga, aktuelizovao je i priču o njegovom sugrađaninu Filipu Zavadlavim, prošle godine osuđenom na 40 godina zatvora zbog trostrukog ubistva čiji je povod, navodno, droga.

Prijatelji Periša, u izjavama za hrvatske medije, međutim, ističu da njihovo prijateljstvo nema nikakve veze sa ubistvom koje je počinio Zavadlev, niti sa Matejevim nestankom.

Splićanin Filip Zavadlav (26) je u februaru prošle godine osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva tri osobe, što je jedna od najtežih presuda koje je izreklo hrvatsko pravosuđe.

On je, naime, 11. januara 2020. iz automatske puške u centru Splita sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora. Tom prilikom su na mjestu ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Kako su tada mediji izvještavali, navodni povod za trostruko ubistvo bila je osveta zbog iznuda, prijetnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično. Zavadlav se nakon ubistva, nekoliko sati kasnije, sam predao splitskoj policiji u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije toga je u obližnji kontejner odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

Suđenje Zavadlavu počelo je u avgustu prošle godine i trajalo je uz jake mjere obezbjeđenja. Za pripremno ročište je osiguranje bilo i na krovu suda, a Zavadlav je na neka ročišta dolazio sa pancirom na sebi.

Naime, jedan od ubijenih Marin Paić Ožić bio je omiljen među najzagriženijim navijačima Hajduka, koji su uvjereni da nije imao ništa sa drogom, već da je nastradao kao kolateralna žrtva, zbog čega je Zavadlav bio pod posebnom policijskom prismotrom.

Veze sa Beogradom
Tokom suđenja ispostavilo se da Zavadlav ima veze i sa Beogradom, jer je na jednom od ročišta pušten snimak sa njegovog mobilnog telefona tokom koje se čuje da priča sa izvjesnom Marijom iz Beograda, koja mu je navodno bila djevojka. Snimak je nastao 8. januara 2020. godine, tri dana prije stravičnog ubistva.

– Marija, ja sam s tobom htio da imam djecu– govorio je Zavadlav, kako se čulo na početku snimka, a onda, između ostalog, svojoj sagovornici se povjerava sledećim riječima: “Zbog brata sam upadao u tuče, išao nožem na mene… Teško je, gledam kako ću ići na brod, znaš koji stres imam Marija, ali neću se predati, šta ću… Nije mi lako, sve moram sam, dosta mi je teško”.

S obzirom da se u medijima koji izvještavaju o nestanku Mateja Periša u Beogradu pojavila i informacija da mu je Zavadlav bio prijatelj, prijatelji mladog sportiste su u izjavama hrvatskim medijima odlučno odbacili špekulacije da je nestali Splićanin “bio pod uticajem droga”.

– Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge. Uvjereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo da halucinira, bježi od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živio je za putovanja, sticanje novih iskustava, volio je život i nije se ograničavao – rekao je za “Jutarnji list” Matejev školski prijatelj, piše Objektiv.

Source: region