Sedmi dan potrage: Matejev otac u Beogradu, vjeruje policiji i ne ljuti se na drugove. Da li je nestanak prijavljen kasno?

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Danas je sedmi dan kako se za njim traga.

Momak je iz Splita došao sa šestoricom prijatelja i najpre su, prema rečima jednog od njih, bili na večeri u Beton hali. Potom su otišli u klub u istom delu Beograda, gde su ga oni poslednji put videli.

Drugog dana od nestanka, u popodnevnim časovima 1. januara, za Telegraf. rs govorili su kako čekaju izveštaj o snimcima sa nadzornih kamera.

Ubrzo potom neki od snimaka su objavljeni. Kako se na njima vidi, mladić u majici i bez jakne, koju su prijatelji pronašli u garderobi kluba, trči u neposrednoj blizini kluba. Takođe se vidi kako pokušava da zaustavi taksi.

Taksista je juče pronađen, kako su preneli mediji, i on je kazao da je žurio na zakazanu vožnju, zbog čega nije primio Periša u vozilo.

Pojavili su se i snimci navodnog plivača Savom, ali otac nije potvrdio da je reč o Mateju, ističući da to nije njegov stil plivanja.

O mladiću svetle kose i očiju, sa belom jaknom i dalmatinskim naglaskom, govorilo se i da je viđen u Rumi, o čemu je navodno napravljena službena beleška, kao i u pekari na Dorćolu.

Inače, u Beogradu je od 2. januara i otac nestalog 27-godišnjaka. Nekadašnji vaterpolo sudija Nenad Periš za srpske medije govorio je kako veruje srpskoj policiji, te da se ne ljuti na prijatelje sa kojima je Matej odrastao, a koji su u međuvremenu otišli put Splita.

Kako je kazao, mladi ljudi se ne nadaju lošem i zbog toga im ne zamera što je slučaj nestanka prijavljen tek sutradan oko 18 sati.

Tim povodom ministar policije Vulin, komentarisao je da je prijava stigla kasno, dodajući da policija čini sve da ga nađe, te da postoje određena saznanja o slučaju, što će najpre biti saopšteno porodici.

– Naši operativci su sa ocem razgovarali više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem. Ronioci Žandarmerije su se uključili, rečna jedinica radi, sve što je u moći jedne policije mi radimo. Znamo gde je iznajmljen stan, gde se kretao, ali kasno je prijavljen nestanak.

Nije bilo sukoba niti nasilja u klubu. Otac je prepoznao svog sina na nekoliko snimaka. Porodica će prva saznati bio dobar ili loš ishod, ali će prva saznatI – poručio je ministar Vulin.

U vezi sa ovim slučajem oglasili su se I mnogi drugi, između ostalih, Igor Jurić navodeći da je za roditelje najteža neizvesnost.

Roditelji nestalog Splićanina su razvedeni. Matej ima dve sestre.

Tužilaštvo o nestanku: Tražene DNK analize
Više javno Tužilastvo u Beogradu u saradnji sa MUP-om Srbije, aktivno učestvuje i usmerava potragu za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišom, kazali su juče u tužilaštvu za Tanjug.

– U cilju pronalaska nestalog, donete su naredbe za izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera, kao i naredbe za veštačenje DNK profila sa mesta gde je mladić viđen poslednji put – precizira portparol tužilaštva Ivana Rakočević.

Dodaje da će biti preduzete i sve druge neophodne radnje u cilju rasvetljavanja navedenog događaja.

O novim okolnostima i saznanjima do kojih se bude došlo u toku potrage, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Potraga za mladićem i dalje traje, a tužilaštvo je u stalnom kontaktu sa policijom, prenosi telegraf.

Source: region