Riješena misterija djevojke u bijelom – policija ušla u trag ‘dvojniku’ Mateja Periša: ‘Ovo je slučajnost za nevjericu!’

Srpska policija je riješila misteriju djevojke u bijelom koja se pojavljuje na famoznom snimku koji je nadzorna kamera snimila u noći nestanka mladog Splićanina Mateja Periša, u noći između 30. i 31. decembra.

Kako je “Blic” već pisao, na ovom zbunjujućem snimku iz Beograda najprije se nazire mladić u majici sa kratkim rukavima i, najvjerovatnije, bijelim patikama, kako trči iz smjera kružnog toka, kod zgrade Geozavoda, ka autoperionici u Travničkoj.

Samo nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontrasmjeru, od autoperionice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda, u majici kratkih rukava ali sa crnim patikama bijelog đona, i djevojka obučena u nešto nalik bijeloj jakni, bundi ili džemperu.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, policijskom istragom je utvrđeno da se radi o dva različita mladića – jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimka, u bijelim patikama, a drugi je njegov svojevrsni “dvojnik”, mladić koji je te decembarske noći takođe nosio samo crnu majicu sa kratkim rukavima, ali crne patike sa bijelim đonom.

Izvor “Blica” objašnjava da je utvrđeno da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u bijelom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.

– Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti – kaže sagovornik “Blica”.

Dodatnu zabunu je ranije unosila činjenica da se u trenutku objavljivanja ovog snimka mislilo da je Periš u noći nestanka nosio crne patike sa bijelim đonom, jer su tako prijavili njegovi prijatelji koje su se kobne noći s njim zabavljali u klubu “Gotik” u Beton hali.

Ipak, Matejev otac Nenad je kasnije van svake sumnje potvrdio da je njegov sin u noći nestanka nosio bijele patike, što se na drugim snimcima mnogo jasnije i vidi.

Source: region