Potresne riječi oca nestalog Mateja – evo šta kaže o drugarima svog sina

Ja od policije dobijem neku informaciju koju ne želim da podelim ni sa kim, a onda istu tu informaciju vidim na nekom od portala. Meni nije jasno kako to funkcioniše i kako se to plasira, ali sam zamolio novinare da me ne zovu tako često jer jednostavno ne znam šta bih rekao. I policiji sam rekao da me zovu ako treba nešto da provere, uporede, a da je vezano za Mateja. Ove trenutne informacije koje se menjaju iz minuta u minut mi ništa ne znače – rekao je Nenad.

Na pitanje jesu li mogli brže, bolje i preciznije da reaguju kada je u pitanju Matejev nestanak, Nenad je odgovorio:U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer su to Matejevi najbolji prijatelji iz detinjstva. Video sam tu utučenu decu po dolasku u Beograd, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove namEre nikada nisam ni posumnjao – odgovorio je on.

Nenad sumnja da je policija uspela da kontaktira vozača taksija koji Mateju nije hteo da otvori vrata.

– Znam samo da sam im objašnjavao da taksisti u Splitu ne pale svetla kada su vozila zauzeta putnicima i da moj Matej to nije znao kada je išao da traži taksi. Bolje bi bilo da ga je primio u taksi, jer bi mi sada znali puno više. Ne znam ni je li Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije poneo. Znam samo da je naručio bocu pića za svoj sto koju je platio i da se nakon toga podigao i izašao iz Gotika – rekao je Periš i dodao,prenosi Srbijadanas

– Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio nijednog trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželeo nikome, ni najvećem neprijatelju – ispričao je Nenad.
Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Source: region