I ON JE NESTAO KAO MATEJ: Nestanak Nijemca godinama misterija

Rano ujutro osmog jula 2014. godine, Lars Mitank je stigao na aerodrom u Bugarskoj da uhvati let za Njemačku. Izašao je iz taksija, pokupio svoje torbe i ušao u odjeljenje aerodroma za polijetanja.

Na snimcima bezbjednosih kamera se vidi kako je ušao unutra, a onda kako je iz zgrade izjurio napolje bez prtljaga i otišao što dalje od aerodroma kao da ga neko ili nešto juri. Izgledao je prestrašeno paranoično i kao da ga je nešto zaposjelo. Zastao je ispred glavnog ulaza na aerodrom na sekund, a zatim potrčao preko parkinga, popeo se preko ograde sa bodljikavom žicom i nestao u obližnjoj šumi. prneosi “Novi“.

Od tada ga niko nikada više nije vidio.

Mitank je u Bugarskoj bio sa pet drugara i svi su bili u kasnim 20-im godinama. Uživali su u odmoru na Crnom moru. NJegovi prijatelji su rekli da nisu vidjeli nikakve znake čudnog ponašanja za vrijeme odmora, osim onog dana kada je trebalo da leti u Njemačku.

Ako se potvrdi da je na snimakama Matej Periš, ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na nestanak njemačkog mladića Larsa Mitanka na odmoru u Bugarskoj 2014. koji do danas nije pronađen, a koji je zadnji put viđen na kamerama kako naizgled bezrazložno trči, prenose Novosti.

Source: region