Heroj Huso iz Vogošće: Večeras je iz nabujale Bosne spasio djevojčicu

Prema izjavama svjedoka u nabujalu Bosnu upala je djevojčica kojoj je ispao mobilni telefon, a od sigurne smrti spasio je heroj Huso, koji je jedini od prisutnih smogao hrabrosti da je izvuče iz nabujale rijeke.

Do nemilog događaja koji je zahvaljujući hrabrom momku završio bez velikih posljedica došlo je u naselju Svrake u blizini Vogošće.

Bajrić je za N1 posvjedočio velikoj hrabrosti svog komšije za kojeg kaže da je vrijedan i skorman mladić koji je u Vogošću doselio iz Srebrenice.

“Radi se o divnom momku koji se sam bori za svoju porodicu, ni policija nije reagovala kao on, iako se boji vode ipak je sišao i djevojčici dodao ruku za koju se uhvatila i spasio je od sigurnog utapanja. Svi su gledali samo je Huso reagovao.” kazao nam je Bajrić.

Hrabrost mladića iz Vogošće, koji je spasio jedan mladi život još jednom je potvrdila da među nama žive junaci, spremni rizikovati svoj da bi spasili tuđi život. Zbog takvih kao što je Huso, jedan mladi život je spašen. Hvala za hrabrost i požrtvovanost u ime svih nas, prenosi N1.

Source: Bih