Hana Hadžiavdagić užasnuta grafitom u Prijedoru: Mržnja se širi munjevito i opasno

“Mlad balija trči poljem ja ga stižem pa ga koljem”, bilo je ispisano na ogradi Gradskog stadiona, no iako je grafit uklonjen, mnogi su još uvijek zgroženi tim činom.

“Htjela bih, željela bih, morala bih napisati nešto, a misli mi se zapetljale, mozak zablokirao, grlo se stislo, srce pomahnitalo. Ne, zaista, ja više ne vidim za sebe kutak na ovom svijetu”, započela je Hana uz fotografiju gnjusnog grafita.

“Posijemo dosta sjemena nekog, lijepog svijeća i mjesecima čekamo hoće li bar koja biljčica niknuti. A korov, možda vjetar donese malo sjemena i on počne nicati i širiti se munjevito brzo, ne okreneš se, a sve oko tebe u korov zaraslo. Tako je i s emocijama. Ljubav, temelj ovog svijeta i života, sve teže opstaje, mržnja se širi munjevito i opasno”, napisala je Hana i dodala kako je sve u njoj zastalo, zamrlo i skamenilo se kad je vidjela grafit koji je osvanuo u Prijedoru.

“Kad na Animal Planetu vidim scenu da lav ili druga zvijer juri gazelu, antilopu, srnu, bilo koju divljač, sva zatreperim i prebacim kanal. A znam da je to zakon prirode, goni je zbog samoodržanja, gladan je. Ako je sit, sve te divne životinje mogu skakutati oko njega, neće im uraditi ništa. A u ljudskom rodu: Mlad čovjek, 15, 16, 20, 25 godina, zdrav i snažan (ja ga tako vidim), bezbrižno trči širokim poljem, trava se talasa i uzdiše, u njoj nevine glavice poljskog cvijeća, a za njim sam sotona s kamom, s jednom jedinom željom i ciljem – da ga kolje. Zašto?”, nastavila je Hana.

“Taman pomislim da smo dotaknuli dno, da dalje ne možemo tonuti i odmah budem demantovana. I tako, ‘pritisla me tuga kao čitav svijet’”, zaključila je Hana svoju objavu. prneosi “Klix“.

Source: Bih