Stanje na cestama: Budite maksimalno oprezni, obavezno držite odstojanje između vozila i na put ne krećite bez zimske opreme

Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima, gdje je moguće formiranje poledice. Meteorolozi su za danas najavili hladno vrijeme sa mrazom, pa vozače savjetujemo da na vrijeme pripreme svoja vozila za minuse. Budite maksimalno oprezni i obavezno držite odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Source: Bih