Reakcija albanskog premijera na paljenje zastave Srbije

Komentarišući pokušaj paljenja zastave Srbije na protestu povodom samita inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju, Rama je naveo da je „istina da je onog dana kada je posjetio Beograd, glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava“ i da je „huligane koji su zapalili zastavu uhapsila policija“.

„Istina je da u Beogradu govorim albanski i branim interese svih Albanaca i naravno Albanije, istina je da sam u Beogradu na albanskom tražio priznanje Kosova od Srbije, baš u predsjedničkoj palati i tada ste me učinili herojem, ali ja tada nisam bio heroj i nisam izdajica sada, bio sam jednostavno premijer Albanije“, napisao je Rama na Facebooku.

Povodom kritika na račun inicijative Otvoreni Balkan, Rama je rekao da je ona ne samo budućnost djece regiona, već da ima i strateški interes za državu i cijeli albanski narod.

Više stotina građana demonstriralo je u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsjednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su prenijeli da je grupa demonstranata zapalila srbijansku zastavu i da je bilo pokušaja skidanja više zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice.

Bandere na kojima se nalaze kamere, vlasti su namazale mašću kako demonstranti ne bi mogli da se popnu do njih. prenosi “n1“.

Source: region