Za male heroje koji nisu s nama: „Srce za djecu oboljelu od raka“ predstavilo film”Sa druge strane medalje”

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka posebnim aktivnostima obilježava svaki 15. dan u mjesecu, datum koji je namijenjen sjećanju na sve male heroje koji nisu sa nama. Ovo je dan koji je posvećen i njihovim roditeljima, neprestanoj borbi, strahovima i neizmjernom boli koja ostaje iza. S ciljem da javnosti pribiže svu patnju kroz koju prolaze i mali heroji i njihovi roditelji snimljen je i film koji je simbolično prikazan danas.

TV i online premijera filma “Sa druge strane medalje” režiserke Aide Kauković, a čiji glavni akter je hrabra majka Tanja Kišić, Rijadova majka, Imranova i Bilalova majka, upriličena je danas u 9h na You Tube kanalu Udruženja. Isti dan film su prikazale i brojne tv kuće među kojima je i Tatabrada TV, dajući svoj doprinos ovom projektu. Gledaoci Tatabrada televizije film “S druge strane medalje” mogu pogledati danas u 11:30h i 18:30h.

Inače, u BiH na godišnjem nivou bude registrovano oko 100 novooboljele djece od kojih veliki procenat bude i izliječen, stoga je podrška društva i sistema neizmjerna, kao i Udruženja, koji brojnim projektima nastoji olakšati proces liječenja i malim herojima i njihovim roditeljima.

Proces izlječenja je mukotrpan, dug i neizvjestan, ono što najteže pada djeci i njihovim roditeljima je odvojenost u momentima liječenja,što će za djecu sa Kantona biti riješeno otvaranjem Roditeljske kuće u Tuzli. Kako navode iz Udruženja radovi su u toku, a ukoliko se proces bude odvijao planiranom dinamikom njeno otvorenje se može očekivati polovinom sljedeće godine. Pored navedenog, Udruženje u okviru novogodišnjih aktivnosti krenulo je i sa projektom podjele novogodišnjih paketića, sve s ciljem da malim anđelima vrate osmijeh na lice.

Source: STUDIO D TK