Ubistvo u Sarajevo: Zatraženo raspisivanje potjernice za Adelom Kabašem

Pritvor je zatražen i za Edvina Imamovića koji se tereti za pomoć u ubistvu, kao i za Igora Zuku, koji se tereti za pomoć počiniocima nakon krivičnog djela. Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

– Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze ili utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti – kazala je Bavčić.

Istovremeno, dodala je, od Kantonalnog suda zatražen je pritvor i raspisivanje potjernice za Adelom Kabašem, koji je u bjekstvu i za kojim se intenzivno traga. On je, kao i Jašarević, osumnjičen za krivično djelo ubistvo, potvrdila je Bavčić.

Ramić je u nedjelju navečer ubijen na raskrsnici na glavnoj gradskoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Pofalići.

Policija je, podsjetimo, uhapsila Amela Jašarevića, zvanog Šaja, neposredno nakon ubistva, koji je sačekao policiju i rekao da je on ubica.

Izvori iz istrage, međutim, otkrivaju da je preksinoć na Pofalićima najvjerovatnije pucano iz dva vozila. Jedno, kojim je upravljao Imamović i u kojem se nalazio Kabaš, presjeklo je put “peugeotu” u kojem se nalazio ubijeni Ramić, dok je “golf” u kojem je bio Jašarević bio iza njega.

Nakon što su ga “presjekli” na raskrsnici, navodno je zapucano iz oba automobila, da bi potom Imamović i Kabaš pobjegli, dok je Jašarević, kao i njegovo vozilo, ostao na mjestu događaja.

On je po svemu sudeći, namjeravao svu krivicu preuzeti na sebe, ali se to, navodno, nije poklopilo sa izjavama svjedoka događaja, koji su spominjali još jedno vozilo.

Source: CRNA HRONIKA