čet. jul 25th, 2024

KO JE PREMINULA SRPSKA JUTJUBERKA KRISTINA ĐUKIĆ KIKA: Njeno gostovanje u jutarnjem se prepričavalo mjesecima

Iako su češće dečaci njenih godina igrali igrice, Kika je pokazala da i djevojčice mogu da budu vrlo uspješne u tome. Zato je u martu 2015. godine pokrenula svoj “Jutjub” kanal “K1KA” na kome je svakog dana postavljala klipove na kojima igra popularni “Minecraft”. S obzirom na to da je u to vrijeme bila jedan od rijetkih ženskih igrača koji uživaju u toj igrici, za samo desetak dana sakupila više od hiljadu pretplatnika. Iz dana u dan je postavljala nove sadržaje, pa je njen kanal postao jedan od najbrže rastućih domaćih kanala na “Jutjubu”.

Kasnije je počela da igra i čuveni “Counter Strike” i “GTA”, te iako je često nailazila na kritike, nije odustajala od svojih ciljeva. Obogatila je kanal i drugim sadržajima, poput izazova, tzv. “prenkova” i reakcija na klipove koje snimaju drugi jutjuberi, vlogova i slično. Broj pretplatnika je iz dana u dan je rastao, pa je Kika svoje pratioce nazvala “Mackenzi”. Do decembra ove godine godine na „Jutjubu“ ju je „zapratilo“ više od 700 hiljada pretplatnika, dok ih na društvenim mrežama „Instagram“ i „Fejsbuk“ („Facebook“) ima preko 450.000. prneosi “Novi“.

Djetinjstvo i obrazovanje

Kristina Đukić je rođena 2000. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu, a pošto nije bila odličan đak i nije imala dovoljno bodova da u prvom krugu upiše srednju školu koju je željela, majka ju je upisala u srednju železničku školu. Kako je u jednom videu ispričala, prvi dan je umjesto u Železničku otišla u Elektrotehničku školu „Rade Končar“. Rukovodstvo škole je poslije prvog časa došlo do zaključka da je nema ni na jednom spisku, te su je uputili u Železničku koja je udaljena dvjestotinjak metara od te škole. Upisana je u razred mašinovođa, ali se tu nije dugo zadržala nego se „prebacila“ u trgovačku školu.

U istoj ispovijesti je svojim pratiocima priznala da su je svi ispočetka znali kao djevojku koja je „promašila“ školu, a potom i po tome što je jutjuberka i gejmerka. Kako je jednom prilikom kazala odličan je đak, ali i da ima dovoljno vremena da se posveti snimanju klipova za „Ju Tjub“. Preko „Minecrafta“ do najbrže rastućeg kanala na Balkanu.

Bila je jedna od prvih djevojčica koje „strimuju“ dok igraju igrice, pa je bilo podijeljenih mišljenja. Dok su neki podržavali njenu hrabrost, drugi nisu blagonaklono gledali na to što djevojčica igra igrice namijenjene dječacima. Do prvih hiljadu pretplatnika je stigla za samo mjesec dana, dok ju je godinu dana kasnije pratilo skoro 50 hiljada korisnika „Ju Tjuba“ sa prostora cijele bivše Jugoslavije. Bilo je neobično to što djevojčica igra igrice i takav sadržaj objavljuje na toj platformi, te je kanal „K1KA“ postao jedan od najbrže rastućih na Balkanu. Svoje pratioce zove „mackenzi“, a pored „Ju Tjuba“, ima „armiju“ fanova i na društvenim mrežama.

Nakon „Minecraft-a“ počela je da „strimuje“ „Counter Strike“ i „GTA“ („Grand Treft Auto“), što joj je donelo još veću popularnost. Nakon toga su uslijedile saradnje sa sponzorima, što je povećavalo njenu zaradu na „Ju Tjubu“.

Source: region

Povezano