Predstavnici 13 kompanija najavili štrajk upozorenja zbog cijena struje

SARAJEVO – Predstavnici 13 kompanija iz Federacije BiH sinoć su dogovorili da će biti održan polusatni štrajk upozorenja u pogonima zbog najave povećanja cijena električne energije.

obustava

FOTO: Fena

Takođe, dogovoreno je da Vladi FBiH upute peticiju u kojoj traže da povećanje cijena električne energije za privredu ne smije biti veće od 10 posto, te je zatražen hitan sastanak s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Naglašeno je da bi svako povećanje cijena električne energije više od 10 posto za privredne subjekte dovelo do djelomičnog ili potpunog gašenja pogona u kompanijama, smanjenja izvoza i pada investicija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Arrcelor Mitalla, Violete, Konzuma, Mercatora, AS Grupacije, Sisecam Soda Lukavac, TMD Group Gradačac, Pobjeda Tešanj, Tvornice cementa Kakanj, Feal Široki Brijeg, ASA Prevent Grupacije, Binga i EMKA Goražde, saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.  Fena

Чланак Predstavnici 13 kompanija najavili štrajk upozorenja zbog cijena struje се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao