Spremaju se sukobi u Srbiji! Automobile koji će blokirati puteve širom Srbije farbaće ljubičastom bojom! Prijeti HAOS!

– Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra “naoružani” kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava! – navodi se u dopisu ovog udruženja.

Jasno je da protesti ni ovog puta neće proći mirno, te da postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe.

Zato su ovakve najave opasne a danas nam je svima, više nego ikada, potrebna uzdržanost. Uzdržanost od teških reči, fizičkih sukoba…i jedne i druge strane.

Niko normalan nije protiv mirnih građanskih protesta, okupljanja ljudi koje nosi jasna ideja šta hoće i protiv čega se bune. Njihova sloboda da pokažu svoj revolt je u svakoj demokratiji dobrodošla, ali treba je poštovati sve dok ne ugrožava slobodu drugih građana.

Source: region