U susret Božiću / Manifestacija i izložba pod nazivom “Dani Hrvatske kulture grada Srebrenika”

U organizaciji udruge građana “PONORI” Gornji Hrgovi 15.12.2021. godine s početkom u 14h u Domu kulture u Srebreniku održat će se manifestacija i izložba pod nazivom “DANI HRVATSKE KULTURE GRADA SREBRENIKA” koji se organizira u susret velikom blagdanu Božiću.

Ideja je želja i potreba da se kulturno promoviraju i od zaborava sačuvaju tradicija, kultura i običaji Hrvata grada Srebrenika i tuzlanske županije i inkorporacija manifestacije u turističku ponudu Gornjih Hrgova i tuzlanske županije. Zahvaljujem se na potpori u organizaciji manifestacije gradu Srebreniku, ministarstvu za kulturu, sport i mlade tuzlanske županije te centru za kulturu grada Srebrenika.

15.12. održat će se promocija i prva samostalna izložba slika talentirane umjetnice Lorene Babić iz Gornjih Hrgova i pozivam sve da dođu na izložbu i daju potporu našoj mladoj umjetnici koja je rodom iz Gornjih Hrgova, tj. grada Srebrenika. Također očekujemo potporu prijatelja iz Vukovarsko-srijemske županije tj. Stočarske udruge Utvaj iz Starih Mikanovaca, njihovog predsjednika Zvonke Jelića te predstavnika Vukovarsk-srijemske županije, pročelnika za poljoprivredu Andrije Matića.

Nadamo se da će i ostale institucije i pojedinci prepoznati ovaj projekt, podržati ga i dati potporu istome.” izjavio je za predsjednik UG “Ponori” Slobodan Babić.

Program manifestacije i izložbe

10.12.-15.12.

Priprema tradicionalnih jela, pića i slasticaPriprema izložbenog prostora

15.12.

Božićna izložba tradicionalnih jela i pićaIzložba slika talentirane umjetnice Lorene Babić – škola primjenjene umjetnosti i dizajna OsijekIzložba narodnih tradicionalnih narodnih nošnji Hrvata grada SrebrenikaIzložba glazbala uz zvuke istihBožićno druženje

20.12.

Podjela Božićnih i novogodišnjih paketića djeci u OŠ Gornji Hrgovi uz prigodnu priredbu i zakuskuPodjela paketa pomoći za najugroženije mještane Gornjih HrgovaKulturno-zabavni program

24.12.

Blagdansko tradicionalno pečenje pečenice

25.12.

Misno slavlje u područnoj crkvi Gornji HrgoviPodjela zahvalnica i poklona sponzorima te najzaslužnijim pojedincima i kolektivimaZatvaranje izložbe i manifestacije “Dani Hrvatske kulture grada Srebrenika”

Objava U susret Božiću / Manifestacija i izložba pod nazivom “Dani Hrvatske kulture grada Srebrenika” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: srebrenik