Napustio nas je Jasmin Hasić

Večeras se na društvenim mrežama dirljivim porukama, brojne kolege, prijatelji, sugrađani opraštaju od Jasmina Hasića, ali i svi oni koji su imali priliku upoznati čovjeka koji je plijenio svojim glasom i, u svojoj kratkoj, ali bogatoj muzičkoj karijeri osvojio brojne nagrade.

Nažalost, njegovi planovi i snovi su naglo prekinuti, a brojni ljubitelji ovog nesvakidašnjeg vokala, s tugom i nevjericom su primili vijest o njegovoj preranoj smrti. Nedavno je objavljena vijest da se zdravstveno stanje Jasmina Hasića pogoršalo, zbog čega se na društvenim mrežama sprovela akcija prikupljanja krvi za pjevača. Krv je vrlo brzo prikupljena i svi su se nadali dobrom ishodu. Podsjetimo, Jasminu Hasiću je dijagnosticiran tumor na bubregu koji je operisao u Turskoj. Nedugo nakon toga stanje se pogoršalo. Iza njega je ostala supruga Jasmina i dvoje djece.

I, mnogi drugi koji za Jasmina imaju samo riječi hvale, prije svega kao čovjeka velikog srca, vokala neslućenih visina, dobrog prijatelja, poznanika, saradnika. Njegova pjesma “Umrla je ljubav”, trebala je biti samo uvod za novih deset koje je pripremao, a koje nikada nećemo poslušati.


Objava Napustio nas je Jasmin Hasić pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: srebrenik