STEM AKADEMIJA – BESPLATAN POKAZNI ČAS U ŽIVINICAMA: Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba

U petak, 03.12.2021. godine u 17:30 STEM akademija iz Tuzle, u saradnji sa JU Gimnazija Živinice, organizuje besplatan STEM pokazni čas za sve zainteresovane školarce uzrasta I-VI razreda osnovne škole. Na pokaznom času će se buduća STEM djeca i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji.

Nakon izvrsnih rezultata koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje u Tuzli od 2017. godine, Brčkom od 2019. godine i Banovićima od 2021. godine, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathemtics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo prvu  generaciju polaznika u Živinicama.

Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

Kroz igru, problemski i projektni pristup STEM polaznici će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja. Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Stoga požurite i prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas na e-mail stem@empirica.ba  (ime, prezime i starost djeteta, razred).

Datum održavanja: 03.12.2021. godine

Vrijeme: 17:30

Lokacija: JU Gimnazija Živinice, Prva ulica  58b, Živinice

Prva generacija polaznika STEM akademije u Živinicama počinje sa nastavom u decembru 2021. godine. Više informacija o programu STEM akademije možete dobiti na web stranici www.stem-akademija.ba, putem e-maila stem@empirica.ba ili telefona 063 043 088, te na Facebook stranici STEM akademije.