Stara navika ga koštala života: Otkriveno zašto je Đokić krio bogatstvo u automobilu

Taj dio Đokićevog vozila bio je prerađen u svojevrsni bunker u kojem je čuvao devize kada bi išao negdje, a koliko je novca na tom mjestu bilo u vrijeme ubistva i pljačke za sada se samo nagađa.

Sigurno je samo da je riječ o svoti od najmanje 50.000 eura, a sumnja se da je bilo dvostruko, pa i četverostruko više.

“Đokić je bio čovjek starog kova. Uličnim dilanjem deviza u Aleksincu počeo se baviti još devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretni ‘uredi.’ Od tada mu je, po svemu sudeći, i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje mjenjačnica, on je među prvima počeo raditi mjenjački posao, ali povjerenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvijek nosio sa sobom u automobilu. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije mogao motriti na auto, to bi činio neko od najbližih članova porodice”, kaže izvor Blica.

Đokići su, podsjetimo, nestali u noći između 26.i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli prema stanu u Aleksincu.

Njihova ugljenisana tijela nađena su 2. oktobra u ataru Moravca, na mjestu zvanom Dudine bare, dok je spaljeni Passat pronađen 12 kilometara dalje, na staroj separaciji šljunka u okolini Tešice.

Policija je 21. oktobra uhapsila Gorana Džonića (59), Đokićevog brata od tetke,nakon čega je u voćnjaku iza kuće njegovog sina Stefana, koji u to vrijeme nije bio kući, nađeno zakopanih 43.000 eura, a manji iznos bio je skriven u usisivaču u kući.

Na vreći i novcu nađen je DNK materijal Gorana Džonića koji je za sada glavnoosumnjičeni za teško ubistvo i pljačku Đokića, prenosi Radio Sarajevo.


Izvorni članak: Stara navika ga koštala života: Otkriveno zašto je Đokić krio bogatstvo u automobilu