KOSTADIN POPLAVIO OD ŠOKA U POLICIJI! Oglasio se advokat braće Jojke, pomenuo ČVRST ALIBI

Braća Kostadin i Aleksandar (ranije Konstantin) Milošević, poznatiji kao Jojke, koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić, tvrde da nemaju nikakve veze za zločinom i da imaju čvrst alibi, kaže advokat osumnjičenih Mladen Magdelinić.

Nisu pali na poligrafu
Braća Jojke uhapšeni su nakon iskaza Gorana Džonića, koji je prvi uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo, a koji ih je naveo kao likvidatore i nalogodavce.

– Bio sam prisutan kad je mojim klijentima prvi put rečeno šta im se stavlja na teret. To je za njih bio potpuni šok! Kostadin nije pocrvenio, već poplavio od šoka. Do sada u predmetu nema ničeg problematičnog po moje branjenike, a vjerujem da se neće ni pojaviti – naglašava advokat za Objektiv, pa dodaje:

– Ne postoji nikakav dokaz, osim optužbe Gorana Džonića da su moji klijenti umiješani. Obojica su dva puta bili podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, dva puta su davali izjve. Ne postoji pitanje na koje nisu odgovorili, kao ni odgovor na kojem su pali. Ništa ne ukazuje na njih kao izvršioce – ističe advokat uhapšene braće Jojke.

Braća Milošević su se u trenutku kad ih je policija tražila nalazili u inostranstvu kod majke, odakle su se vratili kako bi pomogli istrazi.

– Došli su iz inostranstva, gdje imaju dugogodišnji porodični biznis, da pomognu istrazi, da predaju snimke koji dokazuju njihove navode. Moji klijenti nemaju finansijske probleme, vrlo su situirani. Njihova kuća je prekrivena sa preko deset kamera, a između ostalog, gleda i na taj glavni put ka Tešici, zbog čega je policija od njih tražila snimke – navodi advokat.

Advokat Magdelinić rekao je da sve što je do sada rekao prvooptuženi Džonić na “nivou naučne fantastike”.

Da podsjetimo, braća Milošević, poznati kao Jojke, uhapšeni su nakon Džonića, koji tvrdi da su oni njega primorali da ubije svog brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i kćerku Lidiju. Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u zločinu, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od mještana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom dijelu za poljoprivrednu mašinu.

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja kćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova spaljena tijela pronađena su 2. oktobra. Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je Džonić navodno dugovao velike sume novca između ostalog i svome bratu od tetke Goranu Đokiću, prenosi Srbija danas.


Izvorni članak: KOSTADIN POPLAVIO OD ŠOKA U POLICIJI! Oglasio se advokat braće Jojke, pomenuo ČVRST ALIBI