Prevoznici: Stanje neodrživo a ministar Mitrović nas ignoriše

SARAJEVO – Stanje u oblasti međunarodnog drumskog prevoza putnika je neodrživo i neophodna je pomoć države i entitetskih vlada kako prevoznici ne bi bili primorani povećavati cijenu usluga, čime se putnik izlaže dodatnim troškovima, a što bi u konačnici moglo dovesti do potpune obustave prevoza.

foto: pixabay.com

Saopšteno je to iz Spoljnotrgovinske komore BiH nakon vanredsne sjednice Udruženja prevoznika u međunarodnom i međuentiteskom drumskom prevozu putnika, sa koje je poručeno kako je dramatičan rast cijena goriva i repromaterijala, uz pristune probleme dovelo prevoznike u bezizlaznu poziciju.

Prevoznici ionako teško podnose nepotrebne troškove koje imaju zbog nerješavanja niza zahtjeva i inicijativa, upućenih nadležnim organima za osiguranje barem približnih uslova koje imaju prevoznici u drugim državama. Takođe, nije bilo nikakve finansijske pomoći prevoznicima sa državnog nivoa, a što je praćeno i neodazivanjem ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine na dva poziva Odbora Udruženja za održavanjem sastanaka sa ciljem rješavanja problematike u ovoj oblasti. Nespremnost i nehtijenje nadležnih da uspostave zahtijevani sistem digitalnog zelenog Covid certifikata priznatog u Evropskoj uniji, uz sve ad-hoc mjere koje prevoznici moraju poštivati u različitim državama, prilikom obavljanja međunarodnog cestovnog prevozaputnika je, pored svega navedenog, dodatna prijetnja normalnom obavljanju ove djelatnosti, njenoj održivosti, pa i samoj visini troškova prijevoza”, saopšteno je iz STK BiH.

CAPITAL: D. T.

Чланак Prevoznici: Stanje neodrživo a ministar Mitrović nas ignoriše се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Prevoznici: Stanje neodrživo a ministar Mitrović nas ignoriše