Porfirije: Ako želimo zlo Bošnjacima i Hrvatima neka se desi nama

Patrijarh Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

– Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama – napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

Status Porfirija na Instagramu

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

– Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge – napisao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije završio je jučer dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve, piše Avaz.


Izvorni članak: Porfirije: Ako želimo zlo Bošnjacima i Hrvatima neka se desi nama