Skinuo masku s kisikom, pobjegao iz bolnice, pa preminuo

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” su naveli da je 53-godišnjak hospitalizovan 18. oktobra, ali da je on odmah rekao da ne želi primati terapiju.

Nakon što su uočili da nije u sobama, pozvan je na mobilni telefona pa je dežurnom ljekaru prenio da nije teško bolestan, da se vozi automobilom kući i odbija se vratiti u Kliniku.

Iz policije su naveli da su dobili dojavu da je pacijent samovoljno napustio bolnicu, ali i da su dobili informaciju da je ta osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije ispričali su da su jučer dobili poziv za intervencijom u naselju Hoto Vile, gdje su zatekli pacijenta bez svijesti i znakova života.

Od majke pacijenta su saznali da je on pozitivan na virus korona, da je bio u bolnici i da je pobjegao. Ljekarska ekipa je pokušala reanimaciju, ali nisu uspjeli.

Direktorica bolnice “Dr Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je da nije prvi put da je otišao samovoljno iz bolnice.

“Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, ali mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći”, rekla je Markotić, prenosi Srna.


Izvorni članak: Skinuo masku s kisikom, pobjegao iz bolnice, pa preminuo