Edin Ramić i Sead Džafić potpisali ugovor za izgradnju puta Prnjavor-Čanići

Ministar u Vladi FBiH Edin Ramić posjetio je Kalesiju, gdje se sastao sa načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom u Skupštini TK Hasibom Kurtić.

Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići, obišli su dionicu puta čija izgradnja počinje za koji dan.

Mi smo proteklih godina zajedno sa Općinom Kalesija izgradili put Gojčin-Tupković, Osmaci-Kalesija Gornja, Dubnica-Hrasno kao i druge putne pravce koji će uveliko olakšati život stanovništvu ove općine, kazao je ministar Edin Ramić.

On ističe da će ministarstvo na čijem je on čelu i u narednom periodu podržavati projekte koji su od značaja na području Kalesije.

Načelnik Kalesije, Sead Džafić zahvalio se ministru na svemu što čini za Kalesiju rekavši da ove projekte Općina sama ne bi mogla realizirati kroz svoja budžetska sredstva. Ovaj projekat je vrijedan 300.000 KM a učešće Kalesije je 50 posto.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementira i projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađno 99 stambenih jedinica u samom centru grada.

Radovi na izgradnji višestambenih objekata su u toku. Ramić i Džafić su posjetili lokalitet izgradnje objekata gdje su upoznati o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje.

Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternaticnih smještaja  te porodice iz socijalno osjetljivih kategorija.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija. Ugovore su potpisali Subašić Aljo i Šehić Hajrija.

Zasnivanje prvog radnog iskustva im je od velikog značaja jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, a ujedno će dodatno usavršiti svoje radne vještine i kompetencije, ističu korisnici programa Aljo i Hajrija.

The post Edin Ramić i Sead Džafić potpisali ugovor za izgradnju puta Prnjavor-Čanići appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Edin Ramić i Sead Džafić potpisali ugovor za izgradnju puta Prnjavor-Čanići