Dodik: Do 12 sati očekujem ostavku gradonačelnika Prijedora

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da je izgubio povjerenje svojih stranačkih kolega i da njemu i građanima Prijedora nije ostavio izbor te očekuje da ga danas do 12 sati obavijesti da je odstupio s mjesta gradonačelnika podnoseći neopozivu ostavku.

– Očekivao sam da ću kao predsjednik stranke, koja vas je zajedno s građanima Prijedora dovela do mjesta gradonačelnika, čuti ili pročitati jasan demanti na sadržaje koje posljednjih dana možemo da vidimo u javnosti, a nisu dostojni funkcije koju obavljate, ni godina koje imate. Pošto je izostalo vaše jasno ograđivanje od sadržaja koje je javnost mogla vidjeti, a koji nisu dozvoljeni ni sa stanovišta javnog morala ni pravila ponašanja koje SNSD njeguje, u obavezi sam da vas pozovem da odstupite s funkcije koju obavljate – istakao je lider SNSD-a u pismu upućenom Pavloviću.

Bez želje da drži lekcije o ponašanju, posebno izabranih funkcionera koji obavaljaju odgovorne poslove, Dodik je naglasio da je Pavlović u posljednjih nekoliko dana, objavljivanjem po njega kompromitujućih fotografija, izgubio autoritet i ugled među svojim sugrađanima koji su ga birali i bacio ljagu na hiljade pristojnih i odgovornih članova SNSD-a kako u Prijedoru tako i u ostatku RS-a. prenosi Avaz


Izvorni članak: Dodik: Do 12 sati očekujem ostavku gradonačelnika Prijedora