Poštanska štedionica predala ponudu za kupovinu Komercijalne Banke Banja Luka

BANJALUKA – Srpska državna banka “Postanska štedionica” podnijela je neobavezujuću ponudu za kupovinu Komercijalne banke Banja Luka, jedinice beogradske Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini, rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

komercijalna banka banjaluka

Foto: kombank-bl.com

Neobavezujuća ponuda poslana je prošle sedmice nakon odobrenja akcionara Babnke Poštanske štedionice, rekao je Mali tokom sastanka sa slovenskim ambasadorom u Srbiji Damjanom Bergantom, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Slovenska Nova Ljubljanska banka (NLB) dovršila je 30. decembra sticanje 83,23 posto redovnog udjela u Komercijalnoj banci za 394,7 miliona evra, postavši treća najveća bankarska grupa u Srbiji.

U aprilu je NLB povećala svoj udio u Komercijalnoj banci na 88% nakon dovršetka kupoprodajne ponude.

NLB Banka odlučila je prodati podružnicu Komercijalne banke u BiH za razliku od podružnice u Crnoj Gori koja će biti pripojena. Kao planirani datum pravnog pripajanja Komercijlne banke NLB-u u Crnoj Gori određen je 12. novembar 2021. godine.    Indikator.ba

Чланак Poštanska štedionica predala ponudu za kupovinu Komercijalne Banke Banja Luka се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Poštanska štedionica predala ponudu za kupovinu Komercijalne Banke Banja Luka