OVO JE 21-GODIŠNJI MLADIĆ KOJI JE PREMINUO NA NASTUPU: OTKRIVEN UZROK SMRTI

Mladi frulaš je u subotu uveče preminuo na putu do čačanske bolnice, nakon što mu je pozilo na sceni.

Bili smo u publici i pratili koncert kada je on pao preko mikrofona i srušio se na pod bine. Hitna pomoć je odmah došla na lice mjesta, urađena je reanimacija ljekari su najprije mislili da je imao epi napad – priča Ivan Gudić, direktor KUD “Kraljevačka riznica” kojeg je naš poziv zatekao u porodici preminulog mladića, u Kraljevu u Dositejevoj ulici.
Mladiću je majka preminula pre 15-ak godina i odgajala ga je baka, koja je vijest o smrti unuka veoma teško podnijela. Veljko je bio divan mladić, uzoran, odličan muzičar i dugo godina je stalni član našeg KUD. Kada je završio srednju školu rjeđe je dolazio na probe, jer je već znao naš kompletan repertoar, međutim odazivao se na svaki poziv za nastup, kakav je bio i ovaj za ‘Kupusijadu’. Pohvale za njega imaju svi članovi društva – priča Gudić dodajući da je ansambl iz Kraljeva na Kupusijadi imao 50 učesnika.

Članovi KUD su još uvijek u šoku nakon smrti mladića, koji minut prije posljednje tačke nije davao bilo kakve znake da je imao bilo kakav zdravstveni problem. prenosi “Hayat“.

Imali smo divan nastup, Veljko je kao i uvijek bio redovan član orkestra. Imali smo dogovor da nakon nastupa svi zajedno odemo na večeru, da probamo kuhani kupus kod ugostitelja čiji smo tradicionalni gosti. Veljko je također trebalo da ide sa nama. Mlađi članovi su imali u planu da se ne vraćaju sa nama u Kraljevo, već da ostanu i provesele se na Kupusijadi, mislim da je i on trebalo da bude u toj ekipi. Svi smo u šoku – rekao je za Kurir stariji učesnik KUD M.I. član folklorne sekcije.
Tačan uzrok smrti mladića još uvijek nije poznat, međutim Više tužilaštvo u Čačku će sprovesti istragu u vezi sa ovim događajem.

U izvještaju ljekara Hitne pomoći stoji da je uzrok smrti infarkt. Naložena je obdukcija koja bi trebalo da utvrdi tačan uzrok – rekli su u Višem tužilaštvu u Čačku.


Izvorni članak: OVO JE 21-GODIŠNJI MLADIĆ KOJI JE PREMINUO NA NASTUPU: OTKRIVEN UZROK SMRTI