Demonstranti u Beogradu gađali policiju jajima

Demonstranti su se okupili na Trgu republike oko 17.30 sati, u vrijeme dok se nedaleko od te lokacije održavala šetnja u okviru Beograd Pridea.
Na protestu su brojne organizacije – Antiglobalisti Srbije, Ljekari i roditelji za nauku i etiku, Pokret srpske sabornosti, Pokret otete bebe – promjena sistema.

U protestnu šetnju krenuli su sa Trga, a iza zgrade Predsjedništva, na Terazijama, zapaljene su baklje. Sa govornice postavljene na kamionu su poručili da su protiv Covid propusnica, maski, vakcinacije, da se “gnušaju” Parade ponosa. Zapalili su i izgazili zastavu duginih boja, simbol LGBT zajednice.

Demonstranti su istakli zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini nose ikone, a razvili su i transparent “Sloga bit će poraz vragu”. Pjevali su “Oj, Kosovo, Kosovo”.

Okupljeni su oko 19.30 krenuli niz Terazije, ka zgradi Vlade Srbije. Grupa demonstranata pokušala je da se popne uz Nemanjinu ulicu, ali im kordon policije nije dozvolio da prođu. prenosi “Klix”.

Zatim su se okrenuli i spustili niz Nemanjinu ulicu do spomenika Stefanu Nemanji, gdje su raširili transparente i zastave, a potom su zaigrali užičko kolo oko spomenika.

Ranije tokom večeri policijski kordon na kratko je posjetio ministar policije Srbije Aleksandar Vulin, ali se nije obraćao medijima. Kordoni policije za razbijanje demonstrancija su kod Beograđanke i u Resavskoj ulici.


Izvorni članak: Demonstranti u Beogradu gađali policiju jajima