Lamija Alibegović iz Gračanice među 18 finalistica izbora Miss BiH za Miss Svijeta

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protiče u svečanom jubilarnom ozračaju, i slavi 25 godina rada, a izbor za Miss Svijeta obilježava punih 70 godina postojanja.


Sedamnaestogodišnja Lamija Alibegović iz Gračanice našla se među 18 finalistica ovog prestižnog izbora. Lamija je izuzetno lijepa, i školovana djevojka. Ide u srednju ekonomsku školu u Gračanici, i treći je razred. Nakon srednje škole Lamijina želja je da upiše psihologiju. Hobi joj je modeling, kojim se bavi već godinu dana.

Kao i svake godine direkcija „Miss BiH za Miss Svijeta” promoviše neke opšte, društveno korisne teme, te će tako ove godine dati akcenat na promociju podizanja ekološke svijesti, a posebno na problem divljih deponija u BiH. Akcija nosi naziv „ VOLIMO PRIRODU- STOP DIVLJIM DEPONIJAMA”.


Sve djevojke su snimile svoju eko poruku u nadi da će utjecati na kolektivni razvoj ekološke svijesti.


„Znate li da je za razgradnju voća i povrća u prirodi potrebno 3-6 mjeseci?“


25-ti jubilarni izbor Miss BiH 2021 god održat će se u sklopu sajma turizma i ekologije „list” u Lukavcu, koji su zajedno sa turističkom zajednicom opštine Lukavac i općinom Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma, te zaštite okoliša.


Našu Lamiju Alibegović možete podržati putem televotinga na broj 096 840 804
Glasanje putem televotinga počelo je i traje do 17.09. kada će se održati direktan prijenos na Federalnoj televiziji.