Adna Junuzović iz Gračanice finalistica izbora Miss BiH 2021

Ovogodišnj izbor za Miss BiH protiče u svečanom jubilarnom ozračju, i slavi 25 godina postojanja, a izbor Miss Svijeta obilježava punih 70 godina uspješnog rada.


Jedna od ljepotica koja se bori za prestižnu titulu Miss BiH je i Adna Junuzović. Adna je odlična učenica Mješovite srednje škole u Gračanici, stomatološki smjer. Adna je bivša profesionalna plesačica, šestogodišnja članica IDO saveza, a pohvaliti se može i učešćem na brojnim takmičenjima na državnom i internacionalnom nivou.
Sve djevojke su snimile eko poruke u nadi da će uticati na razvoj ekološke svijesti.


“Divlje deponije, njihova blizina i udisaj plinova uzrokuju smrtonosne bolesti.”


Kao i svake godine, Direkcija “Miss BiH za Miss Svijeta” promoviše neke opšte, društveno korisne teme, te će tako ove godine dati akcenat na promociju podizanja ekološke svijesti, a posebno na problem divljih deponija u BiH.

Akcija nosi naziv “VOLIMO PRIRODU – STOP DIVLJIM DEPONIJAMA”. Također, govoriri će i o zanimljivim destinacijama u BiH, a na taj način promovisati domaći turizam.


25-ti jubilarni izbor Miss BiH 2021 održat će se u sklopu Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu, koji su zajedno sa turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma, te zaštite okoliša.

Budite i Vi jedan od članova žirija koji će odlučiti koja od djevojaka će ponijeti laskavu lentu misice Bosne i Hercegovine.Našu sugrađanku Adnu Junuzović možete podržati pozivom na broj 096840803. Glasanje putem televoltinga je počelo, a trajat će sve do 17.09., kada će se održati direktan TV prijenos na Federalnoj televiziji