Od srijede rigorozna primjena PCT uslova

LJUBLJANA  – U Sloveniji će od srijede, 15. septembra, biti uvedena rigoroznija primjena takozvanog PCT uslova za sve zaposlene koji su u kontaktu sa strankama i za korisnike njihovih usluga, odlučila je slovenačka Vlada s ciljem pooštravanja mjera protiv epidemije virusa korona.

Slovenija

FOTO: Grad Ljubljana

 

“PCT uslov” znači da je potrebno da su lica preležala kovid 19, da su vakcinisana ili da imaju negativan test na virus korona.

Ovaj uslov moraju ispuniti i svi korisnici usluga koji, ako nisu vakcinisani ili preboljeli kovid 19, testiranje plaćaju sami.

Osim toga zaštitne maske moraće da nose svi u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ako se ne može osigurati odgovarajuća fizička udaljenost među prisutnima.

“PCT uslov” će se od srijede primjenjivati u zatvorskim ustanovama, popravnim domovima, azilima i centrima za strance, a od njega su izuzete osobe mlađe od 12 godina, te osobe koje ih doprate u školu ili vrtić.

Ovaj uslov biće na snazi i za ulazak u velike trgovačke centre, a od njega će biti izuzete samo manje trgovine s prehrambenim proizvodima.

Ovakva odluka Vlade donesena je s ciljem da se što više ljudi vakciniše prije vrhunca četvrtog talasa epidemije koji se očekuje u oktobru.

U Sloveniji je danas zabilježeno 1.085 novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je troje oboljelih. Srna

Чланак Od srijede rigorozna primjena PCT uslova се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Od srijede rigorozna primjena PCT uslova