Bakić napušta studente i okreće se penzionerima

GRADIŠKA – Ranko Bakić, koji je među prvima u Republici Srpskoj osnovao privatne visokoškolske obrazovne ustanove u Gradišci, odlučio je da se povuče iz ovog, nekada unosnog, biznisa. Nakon što je prije dvije godine ugasio Visoku školu “Primus” Bakić je odlučio da iz sudskog registra izbriše i Koledž za poslovni menadžment iz Gradiške.

Ranko Bakić

Ranko Bakić, foto: Avaz

On je od Okružnog privrednog suda u Banjaluci tražio da se sprovede skraćeni dobrovoljni likvidacioni postupak, a njegov zahtjev je ispoštovan jer je ispunio sve preduslove.

Bakić je u svom prijedlogu naveo kako više nema ekonomski interes za nastavak poslovanja.

Osnivači nemaju interes da društvo nastavi sa radom kao i da su se u međuvremenu okolnosti drastično promjenile, te su prestali uslovi za obavljanje djelatnosti”, stajalo je u Bakićevom prijedlogu.

Sud je u Rješenju naveo kako je Bakić dokazao kako nema obaveze prema povjeriocima uključujući i obaveze prema radnicima te ostalim fizičkim i pravnim licima zbog čega mu je dozvoljeno da likvidira koledž.

Ukoliko se u roku od tri godine od zaključenja postupka pojave obaveze, vlasnici kapitala su dužni iste izmiriti”, navodi se u Rješenju suda.

Inače, kao suvlasnici koledža se pored Bakića navode još i Dunjić Brana, Branislav Čikić i Danijel Romano.

Da podsjetimo, Prosvjetna inspekcija Republike Srpske je 2007. poništila  diplome sa ove obrazovne ustanove jer su utvrđene nezakonitosti.

Nakon toga Bakić je otvorio Visoku školu “Primus”, koja je postojala sve do 2019. godine kada je takođe ugašena.

Na “Primusu” je između ostalih predavao i Šaban Nurić iz Gračanice, profesor za koji je kasnije priznao da je imao lažnu diplomu i zbog čega je osuđen na šest mjeseci zatvora.

Nakon još jednog fijaska Bakić je odlučio da se okrene biznisu sa njegom starih i bolesnih, pa je tako svoj “Primus” pretvorio u starački dom koji je nazvao “Bakić rezidencija”.

Prošle godine je sa osam zaposlenih ostvario prihode od blizu 320.000 maraka.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Bakić napušta studente i okreće se penzionerima се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Bakić napušta studente i okreće se penzionerima