Kalesija: Uvećani paušali se isplaćuju, Kolegij nije prihvatio zahtjev građana

Buru negodovanja građana izazvala je odluka kalesijskih vijećnika da povećaju paušale sa 350 na 650 KM i dnevnice za prisustvo sjednici sa 50 na 100 KM. Održani su i protesti građana. Potpisivana je peticija u znak podrške zahjevu da se na prvoj narednoj sjednici poništi ova odluka.

Neformalna grupa građana, na čelu sa Sadikom Osmanovićem – Crnjom, u Službu Općinskog vijeća predala je potpise građana i uputila zahjev da se na septembarskoj sjednici na dnevni red stavi odluka o stavljanju van snage odluke o povećanju paušala.

U ponedjeljak, 6. septembra, održna je sjednica Kolegija Općinskog vijeća. Na sjednici Kolegija nije podržan zahtjev neformalne grupe građana.

  • Za uvrštavanje u dnevni red glasali su: Hajrudin Huseinović, sekretar OV Kalesija, Admir Karic Kaiser (NiP), Mensur Hukić (NBL), Damir Džafić i Hasan Ramiž (SDA). Protiv su bili:  Jasmin Osmancević (SD), Galib Softić (SDP), Fetah Hujdur (PDA), Edis Mujanović (SBB)i Faruk Džafić (SD). Kolegiju nisu prisustvovali Ramiz Baručić, Mirsad Omerović  ,a Jasmin Smajic je bio prisutan sve do glasanja za uvrštavanje u dnevni red, kada je i napustio Kolegij. Ovo je informacija da se zna ko se kaje, a ko ne i ko radi za svoje interese, a ne za zajednicu i građane, napisao je Sadik Osmanović – Crnjo.

Ipak, kako je najavio Admir Karić (NiP), on će u redovnoj proceduri ipak uputiti zahtjev Općinskom vijeću Kalesija za uvrštavanje u dnevni red odluke o stavljanju van snage Odluke o povećanju paušala. Još je unaprijed najavio pojedinačno izjašnjavanje o ovoj odluci.

Za dan održavanja naredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija najavljeni su novi prostesti građana.

kalesijske-novine.com

The post Uvećani paušali se isplaćuju, Kolegij nije prihvatio zahtjev građana appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Uvećani paušali se isplaćuju, Kolegij nije prihvatio zahtjev građana