Uhapšen vozač kamiona iz BiH, zabio se u vozilo u kojem je poginulo dijete

Hrvatska policija uhapsila je vozača kamiona nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je u ponedjeljak oko 15.30 sati na putu A1 kod Brinja poginulo dijete.

Policija je jutros saopštila da je obavljen uviđaj te da je utvrđeno da je vozač, 47-godišnji državljanin BiH koji je vozio kamion bh. registracija, iz za sada neutvrđenog razloga prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio automobila poljskih registracija u kojem se nalazilo dijete koje je stradalo.

Kako prenosi 24sata.hr, nakon jakog udara kamion se “nasukao” na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta autoputem su letjeli dijelovi vozila, a iz putničkog automobila lične stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu autoputa, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde…

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je prikliješten pod točkovima kamiona. Auto je vozio 38-godišnji državljanin Poljske.

Zbog teških povreda na mjestu nesreće je poginulo dijete (11) koje je bilo putnik u automobilu. Vozač automobila teško je povrijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, takođe putnici iz putničkog automobila lakše povrijeđeni.

-Vozač teretnog vozila je uhapšen, te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje – saopštila je PU ličko-senjska.


Izvorni članak: Uhapšen vozač kamiona iz BiH, zabio se u vozilo u kojem je poginulo dijete