Ministar obrazovanja i nauke TK i općinski načelnik posjetili OŠ Tojšići

Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona doc.dr. Elvis Baraković zajedno sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem danas je posjetio Osnovnu školu u Tojšićima gdje su prisustvovali školskoj priredbi upriličenoj povodom podjele besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda za čiju nabavku je novac izdvojila Vlada Tuzlanskog kantona.

Vlada TK ove godine je obezbijedila besplatne udžbenike  za sve osnovce od prvog do četvrtog razreda kao i za učenike šestih razreda koji su u stanju socijalne potrebe. Mi ćemo nastaviti da ulažemo i sredstva u opremanje i modernizaciju škola kako bi naša djeca i naši prosvjetni radnici imali bolje uslove za rad, rekao je ministar Elvis Baraković.

Direktorica OŠ Tojšići Nezira Islamović zahvalila se ministru i načelniku na posjeti istakavši da će ovi udžbenici svakako dobro doći, jer roditelji će uštedjeti nešto novca. Također, istakla je da se OŠ Tojšići sa svim područnim školama iz godine u godinu susreće sa sve manjim brojem prvačića što bi trebalo da bude alarm za zabrinutost jer to znači da građani odlaze iz BiH.

S obzirom da su na snazi još uvijek epidemiološke mjere, općinski načelnik je za sve učenike i nastavno osoblje uručio i dovoljan broj maski te sredstava za dezinfekciju.

Znamo da je teško vrijeme i da su roditelji u strahu što je nastava počela da se odvija zbog koronavirusa, pa smo odlučili da školama dodijelimo sredstva za dezinfekciju ruku i maske čime ćemo sigurno pomoći da se spriječi širenje virusa.

Načelnik se zahvalio ministru Elvisu Barakoviću na svemu što čini da se naprave što bolji uslovi za svu djecu, rekavši da su značajna sredstva iz ovog ministarstva došla i u OŠ Tojšići, Memići, Kalesija ali i MSŠ Kalesija.

The post Ministar obrazovanja i nauke TK i općinski načelnik posjetili OŠ Tojšići appeared first on Kalesijski.ba.


Izvorni članak: Ministar obrazovanja i nauke TK i općinski načelnik posjetili OŠ Tojšići