Promocija romana “Predodređenje” u Domu kulture Srebrenik

Nakon uspješne realizacije sadržaja ovogodišnje tradicionalne manifestacije “Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti”, Centar za kulturu i informisanje Srebrenik nastavlja organizaciju kulturnih sadržaja, koji su nam svima nedostajali u proteklim mjesecima.

Tako će se u četvrtak, 09. septembra s početkom u 20 sati, u Domu kulture Srebrenik, održati promocija knjige “Predodređenje”, čiji je autor Edin Urjan Kukavica.

“Predodređenje”, čiji izdavač je “Buybook”, u značajnoj mjeri predstavlja brata blizanca romanu “Vjernik” iz 2012/2013. godine koji mu prethodi.

Moglo bii se reći da se povijest koju Kukavica istovremeno tako temeljito istražuje i intimno doživljava znakovito usložnjava i od romana “Prvorođeni Dun’jaa” preko “Beša” i “Vjernika” do “Predodređenja”, sve više interiorizira i introvertira, skriva prije i više nego što se razotkriva, razmotavajući se u očevidna izvanjska događanja koja su u svojoj historijskoj složenosti po svemu i posvema profanizirana.

Promocija romana je nastavak kulturnih zbivanja u našem gradu, a prethodio joj je tradicionalni Festival saza i sevdaha ” Prim. dr. Hašim Muharemović” u organizaciji BZK “Preporod Srebrenik”, te plesno veče uz Plesni klub “Flamenko”.

Promocija romana će se realizovati uz pridržavanje svih propisanih higijensko – epidemioloških mjera. Očekujemo vas.
Objava Promocija romana “Predodređenje” u Domu kulture Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Promocija romana “Predodređenje” u Domu kulture Srebrenik