NASER ORIĆ: “PRIPREMAJU MOJU LIKVIDACIJU!”

Heroj odbrane Srebrenice i ratni komandant Naser Orić, nevoljko je morao reagirati na ovakva pisanja, koja naziva običnim glupostima i bedastoćama.

– Iza svega stoji srbijanska obavještajna služba. BIA će sva ubistva koja je u ime države Srbije izvršila, pokušati prebaciti na mene ili još nekoga ko nema veze s tim, a što uz medijsku artiljeriju itekako može biti uvjerljivo za srpsku naciju. I tako na najbezbolniji način zatvoriti fascikle neriješenih ubistava – navodi Orić u svojoj reakciji.

Ne bi ga iznenadilo, tvrdi, da ga optuže i za atentat na Đinđića kako bi amnestirali svoje čistaće koji se, kako kaže Orić, još uvijek nalaze na platnom spisku Aleksandra Vulina.

– Ja sam još prije dvije godine informisao naše bezbjedonosne agencije a i javnost da su nakon moje pravosnažne oslobađajuće presude pred Sudom BiH, dronovima stalno pokrivali prostor gdje boravim.

Tada su obustavili aktivnosti. Sada su se ponovo aktivirali. Medijske pripreme za moju likvidaciju uveliko traju.

Ponavljam, srbijanska BIA danonoćno radi na tome i to je jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha – kaže Orić za TIA-u.


Izvorni članak: NASER ORIĆ: “PRIPREMAJU MOJU LIKVIDACIJU!”