Zbog tri žalbe ERS poništio tender povezan sa izgradnjom poslovne zgrade u Trebinju

TREBINJE – Elektroprivreda Republike Srpske stavila je van snage odluku o izboru kompanije “Kontura” Trebinje za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju poslovne zgrade u Nemanjinoj broj 7 u Trebinju.

Za javnu nabavku usluge izrade tehničke dokumentacije, odnosno urbanističko tehničkih uslova, glavnog projekta i pratećih elaborata procijenjene vrijednosti 300.000 KM, koja je pokrenuta 6. jula, pristiglo je pet ponuda.

Ponude su osim Konture dostavili konzorcij Urbis centar doo Banja Luka (predstavnik konzorcija), HPK Consulting Banja Luka i ViZ Zaštita Banja Luka, potom Institut za građevinarstvo IG Banja Luka, grupa ponuđača IPSA Institut Sarajevo (predstavnik grupe) i CPK Banja Luka, i na kraju Projekt Banja Luka.

Kao najpovoljnija 13. augusta izabrana je ponuda ponuđača Kontura doo Trebinje, ali su na ovu odluku uložene tri žalbe: konzorcija koji predvodi Urbis centar, grupe ponuđača koju predvodi IPSA Institut i Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka.

Komisija koja je provodila tender ustanovila je da su žalbe osnovane te je dala preporuku Upravi društva da poništi postupak nabavke, što je ona i učinila.

Prema medijskim navodima, ERS je planirao gradnju objekta u užem gradskom području Trebinja, na zemljištu čiji je vlasnik Grad Trebinje.

Predviđeno je rušenje postojećeg objekta koji je bio dio vojnog kompleksa “Sjeverni logor” u kojemu je smješten dio gradske administracije i gradski arhiv. Novi objekat5 trebao bi da ima podrum, četiri sprata i povučenu etažu, u dvije lamele.

Ukupna neto površina novog objekta trebalo bi da bude oko 3.473 metra kvadratna, od čega minimalna površina Lamele 1 treba da bude 1.196 kvadrata, a koja će biti u vlasništvu Grada Trebinja.

ERS je za dogradnju/izgradnju upravne zgrade preduzeća u Trebinju planirao da izdvoji šest miliona maraka.   INdikator.ba

Чланак Zbog tri žalbe ERS poništio tender povezan sa izgradnjom poslovne zgrade u Trebinju се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Zbog tri žalbe ERS poništio tender povezan sa izgradnjom poslovne zgrade u Trebinju