Najavljeni pregovori oko novog sistema plata u Srpskoj

BANJALUKA – Savez sindikata uputiće zahtjev Vladi Republike Srpske za početak pregovora o uređenju novog sistema plata u Srpskoj, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, kao i o povećanju plata svim radnicima, zaključeno je na sjednici Predsjedništva Saveza sindikata.

sindikat

FOTO: Savez sindikata RS

Na svečanoj sjednici, koja je održana povodom 25. avgusta, Dana Saveza sindikata, ova organizacija se oprostila od ljudi koji su dali veliki doprinos u razvoju Saveza i stekli uslove da odu u zasluženu penziju.

Zlatna plaketa dodijeljena je osnivaču i bivšem predsjedniku Sindikata metalske industrije i rudarstva Tanetu Peuliću za posebne zasluge u osnivanju i razvoju Saveza sindikata, saopšteno je iz Saveza.

Bivšim predsjednicima Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije i Sindikata finansijskih organizacija Aleksandru Tomiću i Miroslavu Zečeviću uručene su srebrne plakete.

U saopštenju se ističe da Savez sindikata Republike Srpske predstavlja najveću reprezentativnu, većinsku, radničku organizaciju, koja okuplja radnike, članove sindikata, u 10 granskih sindikata u realnom sektoru i pet granskih sindikata u javnom sektoru.

Iz Sindikata napominju da 29 godina postojanja predstavlja neprestanu borbu za ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih u Republici Srpskoj.

Savez sindikata stasavao je sa Republikom Srpskom i slobodno se može reći, što i Ustav Republike Srpske prepoznaje, da je jedan od elemenata državnosti i sigurno začetnik demokratizacije industrijskih odnosa“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je Savez, uprkos svim izazovima, opstajao kao jedina istinska i odgovorna sindikalna organizacija, a jedini cilj je bio očuvanje i unapređenje radničkih prava u Srpskoj.   Srna

Чланак Najavljeni pregovori oko novog sistema plata u Srpskoj се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Najavljeni pregovori oko novog sistema plata u Srpskoj