Mladu “kupio” s tri kubika betona: “Preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser”

“Običaji u našem kraju su takvi da mladoženja kada kupuje mladu mora nešto odraditi da dokaže da ju je zavrijedio. S obzirom da se bavim građevinom, znao sam da će mi njeni prirediti nešto u tom pravcu”, ispričao je mladoženja Krunoslav Topolko (34) iz Križevaca koji je po svoju mladu Ivanu (28) došao s mikserom i tri kubika betona.

Krunoslav i prijatelji na svadbu su dojahali na konjima, dok su Ivanina porodica i prijatelji za Krunoslava pripremili pravi dokaz njegove ljubavi – narandžastu miješalicu, lopatu i pijesak.

“Naša predviđanja pokazala su se točna. Za mene i kuma pripremili su sve kako bismo ručno miješali beton. Ipak, preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser i tu sam prošao prvu prepreku da dođem do svoje Ivane”, rekao je mladoženja.

Dodaje da su beton izlili u ‘šalung’ pred kućom mlade, piše 24sata.hr.

Ipak, prema tradicionalnom običaju, tu nije bio kraj.

“Pripremili su nam lažnu mladu koju smo ‘kupili’ lažnim novčanicama. Pokušali smo ih prijeći i na toj prepreci, ali uhvatili su nas, pa sam za svoju mladu ipak morao ‘iskeširati’ jedan iznos. No kad sam ju vidio, srce mi je zaigralo i zaboravio sam na sve, htio sam da je samo moja”, rekao je Kruno i zaključio kako su se svi dobro nasmijali i zabavili na slavlju koje je trajalo do sljedećeg jutra.


Izvorni članak: Mladu “kupio” s tri kubika betona: “Preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser”