Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Razlozi za ostavku su porodične prirode te smatra da zbog njih neće moći u punom kapacitetu obnašati funkciju potpredsjednice. Ostavka je stoga izraz njene odgovornosti prema stranci:

„Poučena iskustvom upravo završene kampanje u okolnostima koje su svima poznate, smatram da u narednoj godini meću moći u potpunosti biti posvećena i predana stranci, što vjerujem da je obaveza svakog pojedinca u rukovodstvu u narednoj godini, koja će, svjesni smo, biti iznimno politički izazovna i intenzivna zbog izbora koji nam predstoje“, navela je Baralija u pismu Glavnom odboru.

Baralija se, također, zahvalila svima koji su je na prethodnom Kongresu birali za potpredsjednicu te također naglasila da ona ostaje u stranci te predsjednica Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, ovim povodom se zahvalio Irmi Baraliji na dosadašnjem radu na mjestu potpredsjednice, posebno istakavši njene zasluge za dosadašnji uspjeh stranke:

„Irma Baralija je osoba koja je nakon 12 godina neodržavanja izbora u Mostaru, dovela u taj grad izbore i demokratiju. Najvažnija je korist tog njenog rada za građane, ali nema sumnje da smo tom njenom pobjedom i kao stranka stekli dodatni ugled. Ta pobjeda izraz je njene upornosti i principijelnosti koju je pokazala i poslije, kao gradska vijećnica. Irma će, kao vijećnica Naše stranke, nesumnjivo nastaviti doprinositi razvoju Mostara u svom mandatu vijećnice i lično mislim da je bolje da se rastereti svega što bi je moglo u tom poslu ometati.“

Uk je rekao da će novi potpredsjednik ili potpredsjednica biti birani na prvoj sljedećoj sjednici Glavnog odbora te da ne može predvidjeti ko bi to mogao biti s obzirom na činjenicu da se za tu poziciju može kandidirati bilo koji član Naše stranke. prenosi “N1“.


Izvorni članak: Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke