Džeko: Kao da mi je suđeno da igram sa ovim saigračem

Edin Džeko od večeras je i zvanično novi fudbaler Intera, a poslije potpisa dvogodišnjeg ugovora Dijamant je govorio za klupski TV.

Džeko se posebno zahvalio trener Simoneu Inzaghiju i direktorima Nerazzurra na prilici da zaigra za ovog italijanskog velikana.

“Super je osjećaj biti ovdje. Oduševljen sam”, rekao je Džeko za Inter TV, a potom je nastavio:

“Ovo je velika prilika za mene i želim zahvaliti treneru i direktorima što su pokazali toliko vjere u mene i vjerovali su još uvijek mogu napraviti razliku”.

Dijamant je proteklih šest godina igrao za Romu i kaže da je u tom periodu vidio kakav je klub Inter.

“Inter je veliki klub, prvaci Italije, a vidio sam ko su tokom mojih šest godina u Seriji A. Sad ću i sam igrati za njih i oduševljen sam”, kazao je.

Džeku će trenirati Simone Inzaghi nakon što mnogo puta bili na suprotnik stranama u rimskom derbiju.

“Razgovarao sam s njim i šalili smo se na tu temu. Rekao je: ‘Napokon nismo na suprotnim stranama’. Puno smo puta bili jedan protiv drugog i sretan sam što mogu raditi s njim jer je u Laziju pokazao za što je sposoban. Radujem se treniranju s njim”, istakao je Dijamant.

Iskusni bh. napadač ponovo će biti sa svojim prijateljem i bivšim suigračem Aleksandrom Kolarovom.

“I s njim sam razgovarao. Čini se da nam je suđeno da budemo zajedno nakon Manchester Cityja i Rome. On je sjajan momak i sjajan igrač. Drago mi je što ću opet igrati s njim”, dodao je reprezentativac BiH.

Džeko je na kraju imao poruku za navijače Intera.

“Tek sam stigao, ali znam da Inter ima tim pun zvijezda. Siguran sam da ćemo uživati, a i navijači. Veliki pozdrav svima njima. Daću sve od sebe za ovaj klub”, rekla je nova “devetka” Nerazzurra.


Izvorni članak: Džeko: Kao da mi je suđeno da igram sa ovim saigračem