Pripremite se za takmičenja, počinje ljetna škola matematike i fizike u Tuzli

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koji žele unaprijediti svoja znanja iz matematike i fizike i dodatno se prpremiti za nadolazeća domaća i međunarodna takmičenja, imaju jedinstvenu priliku koja im se pruža od 23. do 27. augusta u Tuzli.

Naime, Richmond Park Međunarodna škola Tuzla i Prirodno – matematički fakultet Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Udruženjem matematičara Tuzlanskog kantona i Društvom fizičara Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, po prvi put u Tuzli organizuju Ljetnu školu matematike i fizike.

Predavači su ugledni univerzitetski profesori i takmičari koji su ostvarili zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz ovih oblasti.

Predavanja iz matematike su planirana za uzraste od VI razreda osnovne škole do IV razreda srednje škole, a fiziku slušaju učenici od VIII razreda osnovne do IV razreda srednje škole.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti na ljetnu školu matematike i fizike putem maila tuzla@rps.edu.ba.

Više informacija o samoj organizaciji i sadržaju možete zatražiti putem e-maila: tuzla@rps.edu.ba ili telefona /viber /watsup: 062 558 891.


Izvorni članak: Pripremite se za takmičenja, počinje ljetna škola matematike i fizike u Tuzli