Dodik učestvovao u radu Predsjedništva i time prekinuo bojkot institucija BiH

Na vanrednoj telefonskoj sjednici, koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon nekoliko sati čekanja, Dodik je glasao protiv davanja novog mandata dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH (CBBiH).

Komšić i Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora Centralne banke, dok se nekoliko sati čekalo da se o tome izjasni i Dodik.

Na kraju je glasao protiv, ali je preglasan.

Tako će guverner CBBiH i predsjedavajući Upravnog vijeća i dalje biti Senad Softić, a ostali čalnovi ostaju Radomir Božić, Šerif Isović, Danijela Martinović i Dragan Kulina.

Podsjetimo, ranije je donesena odluka da srpski predstavnici u institucijama BiH neće učestvovati u radu i donošenju odluka zbog nametanja odluke o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici, koju je pred sami odlazak iz BiH donio tadašnji visoki predstavnik Valentin Inzko. prenosi radiosarajevo

Milorada Dodika je, kao i ostali političari iz RS, ranije kazao da bojkotuje rad tri institucije Bosne i Hercegovine – Predsjedništvo, Parlament i Vijeća ministara.

Večeras je kapitulirao.


Izvorni članak: Dodik učestvovao u radu Predsjedništva i time prekinuo bojkot institucija BiH