Lidl počeo zapošljavati u BiH

SARAJEVO – Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen.

izvor: Nezavisne novine

Prema saznanjima Patrije ona njemačka firma već je počela s upošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji I Hrvatskoj u njihovim centrima.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH neće biti prije kraja naredne godine.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrovao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.

Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, opština Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.   Indikator

Чланак Lidl počeo zapošljavati u BiH се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Lidl počeo zapošljavati u BiH