Albanci najavili protest zbog dolaska Gorana Bregovića

Kako prenose lokalni mediji, organizatori su već dostavili dokument Policijskoj stanici koja najavljuje protest koji je planiran za nedjelju, prenosi Klan Kosova, objavio je „KoSSev“.

“Sve veći otpor protiv prisustva pjevača Gorana Bregovića na festivalu piva u Korči, dok opština kao organizator odbija da povuče poziv za pjevača. Najnoviji razvoj reakcije nezadovoljstva je protest koji su najavili građani i koji se očekuje u nedjelju“, rekao je jedan od građana koji je organizovao protest.

„Pozivamo sve intelektualce, građane sa svih etničkih teritorija da budu prisutni da zaustave srpskog pjevača, antialbanskog Gorana Bregovića. Protest je miran i tih. Lokacija: crkva u Korči, u nedjelju, u 11:00″, navode iz organizacije protesta.

Da podsjetimo, nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenijelo je vest da će Goran Bregović nastupiti na festivalu piva u Korči, navodeći da je Bregović svojom muzikom postao „inspirator za masakre na Kosovu“.

Potom je „Gazeta ekspres“ kao primjer za diskvalifikaciju Bregovića protumačila dio intervjua u kojem je govorio o susretu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem tokom rata u Bosni i Hercegovini. prenosi “N1“.

Zamjenica gradonačelnika Korče Benilja Terova izjavila je da je Goran Bregović potvrdio dolazak na Festival piva u tom gradu 22. avgusta i potvrdila da neće otkazati njegov nastup.


Izvorni članak: Albanci najavili protest zbog dolaska Gorana Bregovića