Milanović odlikovao jedinicu HVO-a: Vjerujem da će dobru namjeru shvatiti u BiH

Obilježavanje je počelo večerašnjim prijemom predsjednika Republike Zorana Milanovića za ratne zapovjednike Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi.

Tuđi porazi
Uručio je odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO-a i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO. prenosi “N1

Zoran Milanović održao je govor na Kninskoj tvrđavi povodom prijema generala.

“Ovdje smo večeras i sutra da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Puno je i krvi i teških osjećaja palo za ovo da bi se ovo pretvorilo u likovanje. Ovdje smo da odlikujemo neke najbolje među nama. To nisu odlikovanja da bi bilo koga povrijedio nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta. Ovaj grad bio je i svet i proklet na neki način”, rekao je Milanović.

Prijatelji u BiH
Milanović je napomenuo kako dodjela odlikovanja nije zamišljena da se ikoga ponizi.

“Vjerujem da će tu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u Bosni i Hercegovini. To nije zamišljeno da se bilo kome stane na nogu. Ovo su važne stvari i ja ću ih stalno naglašavati”, ističe.


Izvorni članak: Milanović odlikovao jedinicu HVO-a: Vjerujem da će dobru namjeru shvatiti u BiH