Gradi se restoran na Okresanici

Radovi na  izgradnji restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na planini Majevici već su u poodmakloj fazi. Izgradnja objekta restorana sa pratećim sadržajima nastavak je kontinuiranih aktivnosti i ulaganja Turističke zajednice i Gradske uprave Srebrenik u infrastrukturu na prostoru bivših baraka na lokalitetu Okresanica, mjestu koje bi uskoro trebalo postati atraktivna turistička destinacija i poveznica svih turističkih mikrolokacija na ovom dijelu Majevice.

Vrijednost ugovorenih radova je 107.000 KM, izvođač je firma Sevgrad Gradačac, a projekat je podržala i Turistička zajednica TK. Nakon završetka objekta, Turistička zajednica će raspisati javni poziv za upravljanje restoranom.

– Izgradnjom restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativno centra ušli smo u drugu fazu cjelokupnog projekta izgradnje sportsko-rekreativnog centra na Majevici. Do sada smo uradili značajan posao – uređen je i ograđen kompletan prostor, završeni su potrebne instalacije i osnovna infrastruktura, rasvjeta, videonadzor, pripremjen teren za igrališta, a pored objekta restorana u narednom periodu planirana je i izgradnja sportsko poligona, dječije igraonice i ostali sportsko-rekreativni sadržaji – naveo je Mato Jurić, direktor Turističke zajednice Srebrenik.

Nakon završetka radova na objektu restorana i pratećih sadržaja, sportsko-rekreativni centar na Majevici uskoro bi trebalo i otvoriti svoja  vrata građanima Srebrenika i okoline, domaćim  i stranim turistima i ljubiteljima prirode.
Objava Gradi se restoran na Okresanici pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Gradi se restoran na Okresanici