Detalji tragedije kod Banja Luke: Majka pronašla djevojčicu mrtvu u automobilu

Četvorogodišnja djevojčica, pronađena je mrtva u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banje Luke, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od toplotnog udara, odnosno usljed ekstremnog pregrijavanja.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci navode da je djevojčica, bez znakova života, pronađena u subotu oko 16.30 časova u automobilu koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće u zaseoku Dragičevići.

Pokušala da je reanimira
Prvi rezultati istrage ukazuju da se djevojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je tačno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu.

– U automobilu je provela najmanje dva sata, što je dovelo do pregrijavanje tijela i smrti – kaže izvor blizak istrazi.

Djevojčicu je u automobilu pronašla njena majka, koja je u drugom stanju. Pokušala je da ju reanimira i pozvala Hitnu pomoć koja je, nažalost, samo mogla da konstatuje smrt. U selu saznajemo da je majka u vrijeme tragedije bila u kući gdje je uspavljivala mlađeg sina. Djevojčica bi u to vrijeme obično odlazila u kuću bake i djeda, koja se nalazi pored njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se djevojčica navodno iskrala i otišla da se igra. Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pijesak, ušla je u otključano vozilo koje je cijeli dan stajalo na suncu i preminula je od toplotnog udara.

Kada se mlađe dijete probudilo majka je otišla po djevojčicu i tek tada je shvatila da ona nije u kući roditelja njenog supruga. Krenula je da ju traži i zatekla ju je u automobilu, bez znakova života – kaže dobro upućeni izvor.

Mještani Donje Piskavice su u šoku i kažu da je cijelo selo zavijeno u crno. Niko ne može da vjeruje kakva je tragedija zadesila ovu porodicu.

– Velika je to tuga i bol. Krici i jauci neutješnih roditelja i porodice su cijeli dan odzvanjali selom. Da ti srce pukne od tuge… Ne dao Bog nikome da to doživi – kažu šokirani mještani.

Naložena obdukcija tijela
Oni navode da se radi o porodici koja je porijeklom iz Dragičevića, ali žive i rade u Njemačkoj. Prije nekoliko dana su doputovali na odmor u BiH i boravili su u svojoj kući, koju su sagradili nedaleko od roditeljske kuće.

Portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj izvršio dežurni tužilac Siniša Marković sa policijskim službenicima PU Banja Luka.

– Radi utvrđivanja tačnog uzroka i okolnosti smrti djeteta, dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje. Naložena je i obdukcija tijela – rekla je Đaković Vidović. prenosi “Avaz


Izvorni članak: Detalji tragedije kod Banja Luke: Majka pronašla djevojčicu mrtvu u automobilu