Najuspješniji bh. olimpijac se vratio u BiH: Hvala svima!

Uprkos porazu od turskog predstavnika Hakana Recebera, aktuelnog prvaka Evrope, rezultatom 22:13, član Taekwando kluba Novi Grad ostvario je najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama.

“Nema mi ništa draže vratiti se sa ovako velikog takmičenja i dočekati svoje prijatelje sa osmijehom na licu. Zahvalio bih se svima koji su mi dali podršku navijanjem. Ko se razumije u taekwando, vidio je da sam izgubio koncentraciju i fokus. I u drugoj borbi pala mi je koncentracija. I mi imamo pozitivnu tremu koju svaki sportista treba da ima. Ja nažalost nisam imao i hladno sam ušao u to zadnju borbu u repasažu za medalju. I desilo se šta se desilo”, kazao je Husić okupljenim novinarima na Sarajevskom aerodromu. prenosi “N1“.

Dodao je da jeste napravio historijski rezultat, ali u njegovoj glavi to može puno bolje.

“Očekujem za sljedeću olimpijadu da donesem prvu medalju u BiH, ako neko od mojih kolega to već ne uspije sada”, istaknuo je.

Bh. takmičarima koji su ostali u Tokiju da se takmiče, poželio je sreću.

“Nastavit ću trenirati naporno. Očukuje me sljedećih mjesec dana jedno prvenstvo do 21 godinu. Zadnje moje Evropsko prvenstvo, jer punim 22 godine i neću imati pravo da više nastupam”, rekao je, zahvalivši se svima koji su ga podržali.

“Hvala svima”.


Izvorni članak: Najuspješniji bh. olimpijac se vratio u BiH: Hvala svima!